Karl XII i nytt ljus

Karl X11, Kungahuset

I sommar är det premiär för teater i Riddarholmskyrkan. Dramatens ensemble kommer att ge föreställningen Carolus Rex som handlar om Karl XII. I samband med föreställningen hålls föreläsningsserien "Karl XII i nytt ljus" på Kungliga slottet med start 7 maj.

 

Föreläsningsserie om Karl XII

Kungliga Slottet 7 maj–25 juni

I samband med sommarteatern presenteras en föreläsningsserie om Karl XII, med spännande ämnen som ger ett nytt ljus över kungen. Varje föreläsning introduceras av fil.dr. Åsa Karlsson, ordförande i Karolinska förbundet och redaktör för en kommande bok om Karl XII. Föreläsningsserien avslutas med en paneldebatt om populärhistoria.

Föreläsningar onsdagar kl. 18.00, 7 maj–25 juni på Kungliga slottet.

Biljettförsäljning till föreläsningarna även i Kungliga slottets biljettkassa, se skissen längst ned på sidan, under ordinarie öppettid.

 

Dramatens sommarteater Carolus Rex

Riddarholmskyrkan 26 juni–1 augusti

Carolus Rex, skriven och regisserad av Nils Poletti, är en bombastisk roadtrip om en av Sveriges mest mytomspunna regenter. En episk historiebiografisk fantasi med inslag av action, operarock, kostymdrama och krigshets. Möt den ständigt kontroversielle Karl XII. Ett strategiskt snille, en internationell superkändis och sin tids mest fruktade fältherre. Vid 15 års ålder av Gud smord till Konung och ledare för en av världens mest välutrustade och djärva arméer. Karl XII går igen och berättar sin storslagna och tragiska historia ur sitt perspektiv, från födelse till död. Spelad på en unik plats: Riddarholmskyrkan, de svenska monarkernas gravkyrka.

Förköp biljetter till föreläsningsserien och sommarteatern. Föreställningarna pågår 26 juni–1 augusti och biljetterna köps via Dramatens webbplats.

1. Biljettförsäljning föreläsningar

2.Entré till föreläsningarna